Diety

Hashimoto

1200kcal – 2750kcal

Hashimoto to choroba, która wiąże się z tym, iż należy w sposób szczególny dbać
o organizm. Dieta pudełkowa o tej samej nazwie co schorzenie jest więc przez nas przygotowana bardzo dokładnie, ponieważ wiemy, jakie konsekwencje może przynieść nieodpowiednie rozplanowanie posiłków. Catering to przeciwzapalny jadłospis,
opracowany bardzo starannie. Posiłki są bogate w kwasy omega – 3, bez nabiału oraz
z ograniczoną ilością glutenu. Takie menu zapewnia dobrą kondycję nie tylko wśród osób chorujących, ale wszystkich tych, którym po prostu zależy na zdrowym odżywianiu.

Dobowy rozkład procentowy składników w daniach to:

Białko

15-20%

Węglowodany

40-50%

Tłuszcze

0-35%

od 58,49 zł /dzień

W chwili, gdy pojawiają się stany zapalne, tarczyca jest bardziej narażona na nieprawidłowe funkcjonowanie. Nasz antyzapalny catering pudełkowy ogranicza: nabiał, gluten, soję oraz surowe warzywa mogą takie stany zapalne wywoływać. Menu jest elastyczne,
wobec czego każdy indywidualnie decyduje, co zje oraz jaką wartość kaloryczną dania te będą miały.

Hashimoto jako menu:

  • nie zawiera nabiału wywołującego stany zapalne,
  • redukuje główne źródła glutenu: żyto, pszenicę i jęczmień,
  • ogranicza warzywa surowe, przekładając się na lepsze przyswajanie jodu,
  • ma zwiększoną ilość owoców i warzyw, będących źródłem błonnika pokarmowego
    i antyoksydantów,
  • ma sporą zawartość pełnowartościowego białka z chudego mięsa, jaj i ryb,
  • ma witaminy oraz składniki mineralne korzystne dla zdrowia tarczycy –
    jod, selen, cynk oraz żelazo. 

Przygotowujemy posiłki w diecie pudełkowej Hashimoto obejmujące dania w dobowym przedziale kalorycznym od 1200 kcal do 2750 kcal. Można je zakupić w cenie już od 58,49 zł. Opcja Hashimoto pozwala cieszyć się lepszym zdrowiem u tych osób, które na co dzień odczuwają dyskomfort. To pozwala lepiej znieść im chorobę, ponieważ uciążliwe objawy nie są już tak częste. Jadłospis opiera się na ciepłych, gotowanych, duszonych i pieczonych potrawach, bez zawartości glutenu. Z diety wyeliminowaliśmy także czerwone mięso, owoce morza oraz nabiał.